cbt-london-cbt

Objavila Maja Bonačić, Veljača 6, 2014

Projekt Udruge Oblačić kojem je svrha promocija savjetovanja i psihoterapije kao idealan oblik podrške svakoj osobi kako bi se bolje snosila sa svakodnevnim stresom. Nažalost, često vlada kriva percepcija, da je psihoterapija samo za mentalno oboljelu populaciju. To je naravno samo predrasuda, jer svi mi se suočavamo sa stresom i svima nama taj stres teško pada i postupno se nakuplja. Zašto čekati da se počne manifestirati na drugim područjima života ili na tjelesnim simptomima? Nije li jednostavnije i zdravije otići sat vremena tjedno na razgovor s osobom koja će vam pružiti poptunu podršku i razumijevanje, nego piti različite tablete za tlak, želudac i srce?

Upravo je cilj Psiho Kutka popularizacija psihoterapije i savjetovanja, a naša glavna želja je da oni budu dostupni svima! Upravo zato je ovaj projekt nazvan “Psiho Kutak za sve!”, jer je participacija u njemu besplatna! Prednost imaju nezaposleni roditelji i roditelji djece s poteškoćama u razvoju, s obzirom na specifičnost njihove situacije i zahtjeva koje ona postavlja pred njih.

CILJEVI PROJEKTA:

• Rad s roditeljima kako bi im pružili podršku i pomogli da se bolje snađu u svakodnevnim izazovima te ostvare vlastiti rast i razvoj
  • Promoviranje psihoterapije i savjetovanja kao idealnog oblika podrške u stresnim situacijama, bez obzira na izvor stresa.

CILJANA SKUPINA:

Nezaposleni roditelji i roditelji djece s poteškoćama. Ovo je pilot projekt, koji je isključivo volonterski od strane voditeljice projekta, tako da će za početak biti uključeno 4 roditelja. U slučaju da se pokaže veći interes, moguće proširenje projekta na više roditelja.

VREMENSKO TRAJANJE PROJEKTA:

Tretmani će se održavati 1x tjedno. Vremenski okvir u ovom slučaju je dosta individualan, odnosno ovisi od osobe do osobe, tako da će svaka osoba uključena u projekt imati individualan pristup i trajanje terapije. Tretman završava u zajedničkom konsenzusu terapeuta i klijenta.

UVJETI

• Da ste član Udruge Oblačić (možete se OVDJE učlaniti), ako već niste. Učlanjenje je besplatno, a članarina za 2014. godinu je 90kn,

PROVODITELJ PROJEKTA

Ivana Ščuri, mag.psych.

Diplomirala je na Hrvatskim studijima 2011. godine. Još tokom studiranja zainteresirao ju je rad sa vojskom te se prijavila na služenje dragovoljnog vojnog roka. Nakon odsluženog vojnog roka primljena je u OSRH na dužnost časnika za vojnu psihologiju (postrojbenog psihologa) gdje je skupila bogato iskustvo u provođenju komunikacijskih, organizacijskih i antistres radionica. Nakon godinu dana iskustva u postrojbi prebačena je na mjesto predavača vojne psihologije na Hrvatsko vojno učilište gdje radi u edukaciji sa mladima i odraslima. Završila je edukacije Kriznih intervencija, Pregovaranja u kriznim situacijama, te je trenutno na 2. stupnju edukacije kognitivno-bihevioralne psihoterapije. Sudjeluje na stručnim skupovima i psihološkim konferencijama, te je koautor nekolicine istraživanja.

FINANCIRANJE PROJEKTA

Projekt je u potpunosti volonterski od strane voditeljice te je zbog toga u mogućnost raditi samo s 4 roditelja paralelno. U slučaju da bi se projekt sufinancirao na bilo koji način, to bi značilo uključivanje više roditelja i obitelji u projekt, odnosno pružanje besplatne psihološke pomoći za više korisnika.