O nama

oNama

Primarna misija udruge “Oblačić” je pomoći nezaposlenim majkama djece s problemima u razvoju te općenito roditeljima lošijeg imovinskog stanja, koji imaju djecu s posebnim potrebama.

Maja Bonačić

majaOsnivačica i predsjednica udruge „Oblačić“, ujedno i kreator cijelog projekta. Po struci magistra psihologije i sama roditelj djeteta koje je naišlo na probleme u razvoju. Studij završila s odličnim ocjenama, za vrijeme kojeg je aktivno sudjelovala u radu studentske udruge, radila te se bavila sportom. Sudjelovala je aktivno na nekoliko psiholoških konferencija, pri čemu je na zadnjoj konferenciji „Perspektiva“ osvojila dvije nagrade. Osim toga je i vrsni sportaš, s nekoliko postolja (triatlon, trčanje, plivanje), uključujući i državna prvenstva. Honorarno surađuje s internet portalima kao stručni suradnik i časopisom „Mama i beba“ te također honorarno radi u jednom sportskom klubu kao psiholog.

Maja o „Oblačiću“:
Na ideju osnivanja udruge sam došla nakon što sam iz vlastitog iskustva uvidjela kakve sve pravne nelogičnosti i diskriminacije doživljava majka djeteta s posebnim potrebama, pogotovo ako je uz to nezaposlena. Znam koliko je to mene uzrujalo, a moje dijete ‘samo’ kasni u motoričkom razvoju (dystoni sindrom), nikakve teže poteškoće nema, kako je tek onda mamama čija djeca imaju puno ozbiljnijih problema? Odlučila sam nešto napraviti po tom pitanju, makar da izrazim protest i pružim podršku svim roditeljima koji proživljavaju teške trenutke – tako se rodio jedan mali „Oblačić“. Potvrdu, da je to itekako vrijedan i koristan projekt, sam dobila u studenome 2012., kada je projekt „Oblačić“ odnio glavnu nagradu na psihološkoj konferenciji „Perspektiva“. Krajem mjeseca je uslijedila osnivačka skupština (28.11.2012.) te je 4.12. službeno predan zahtjev za učlanjenje u registar udruga.